Színház és film

Sárga Szimfónia

Premier: 2018. ősz. Yellow Zebra 


Sárga Szimfónia
Sárga Szimfónia

A komponista a pianínó mögé ül, de a bár még üres. Kinek játsszon hát? Játszik magának. Úgy dönt, megírja új szimfóniáját. Elképzeli, a zenemű egy fiúról és egy lányról fog szólni, arról, hogy bár létrejöttek köztük a rezgések, ők mégis rettegtek összejönni. Ahogy a komponista játszani kezd, csoda történik, a Zebra egy misztikus hely. Az első harmóniák felhangzása alatt megjelenik a képzeletbeli pár. Leülnek egy asztalhoz, s ahogy a zeneszerző elképzelte: rezegnek és félnek. Nem akarják ugyanis, hogy rájuk ömöljön a másik szarja. A szokásos. Tartanak a szemben ülő félelmeitől, de igazán maguktól tartanak.

A Sárga Szimfónia alapötlete az volt, hogy a valóban megtörtént találkozót színpadra állítsuk. Zombola Peter zeneszerző es Kreszner B. Zsófia rendező 2017 nyarán valóban egy "vakrandi" keretein belül ismerkedtek meg a Yellow Zebra Bárban, ahol nagyon hamar kiderült, hogy akkor is, ha nem feltétlenül egy tipikus női-férfi viszony veszi kezdetet, de van nekik közös feladatuk. Ezen az első találkozón, ahol Péter nagyon hamar felfedte titkait, és mesélt legnyomasztóbb frusztrációiról, a rendező eldöntötte, hogy ezt a történetet egyszer biztosan színpadra állítja.

A Vád

Premier: 2016. szeptember 24. Csepel Gyártelep


Táncos-krimi filmszínház


Lili, a fiatál lány életét a sors keresztülhúzza, akárcsak sokunkét. Útkeresés közben alvilági kezek kaparintják meg. A kilátástalan sorsból hányattatott mindennapokba keveredik egy éjszakai felnőtt mulató táncosaként. Megtévesztő szerelem és egy csábító harmadik, menekülőútként mutatkozik számára. De ahogyan lenni szokott, a remény szertefoszlik egy szempillantás alatt. Felmerül a kérdés, ki birtokolja a testét és ki a lelkét? A kilátástalan jövőkép válasz út elé állítja Lilit, aki az útkeresés közben egy gyilkossági ügy szálaiba is keveredik. Mi az erősebb az erkölcs, a túlélésiösztön, netán a bosszúvágy? Egy biztos, a vád: gyilkosság!

A Préda

Premier: 2014. Október 3-4. Csepel Gyártelep


"A többiek már régen hozzáadták és elvették a magukét; azt is, ami sosem volt az övék. Most egyedül kell talpon maradni, csak ne feledd: nézz körül az úttesten, mielőtt átkelnél! A Préda tapasztalt színházjáróknak készült, és olyanoknak, akik nem mernek színházba járni; olyanoknak, akik a szövegre koncentrálnak, és akiket csak a látvány bűvöl el, olyanoknak, akiket ámulatba ejt a tánc, színjáték és akrobatika egybecsengése. Ez az életében elveszni látszó, apját kereső fiatal nő felkavaró története."